Rannavolle Eesti meistriks tulid Piik – Korotkov ja Kuivonen – Jürgenson

Pühapäeval pandi Pärnu rannas punkt kohalikule rannavõrkpalli hooajale, kui Eesti meistritiitli pälvisid Urmas Piik ja Dmitri Korotkov ning Eva Liisa Kuivonen ja Liisa-Lotta Jürgenson.

Piik ja Korotkov läksid tiitlivõistluse finaalis vastamisi Karl Jaani ja Siim Ennemuistiga, Kuivonen ja Jürgenson heitlesid kulla nimel Eesti esipaari Heleene Hollase ja Liisa Remmelgaga. Pronksmedalid pälvisid Jaan Rebel ja Kaur Erik Kais, kes jätsid medalita Sander Talistu ja Siim Rantaneni, ning Lill Kandimaa ja Grete Jürgenson, alistades Gerli Gulli ja Mari Loormani.

Eesti meistrivõistluste väärtuslikemateks mängijateks valiti Urmas Piik ja Eva Liisa Kuivonen.

Meeste esimeses poolfinaalis võitsid Jaani ja Ennemuist tulemusega 2:1 (22:20, 18:21, 15:10) Talistut ja Rantaneni, teisest poolfinaalist edenesid samuti 2:1 (16:21, 21:19, 15:13) võiduga finaali tiitlikaitsjad Piik ja Korotkov, mängides tasavägises duellis üle Rebeli ja Kaisi.

Finaalis võtsid tiitlikaitsjad Piik ja Korotkov veenva võidu, ent ka Jaanil ja Ennemuistil olid omad võimalused kasutada. Kullaheitlus lõppes mõneks ajaks viimast hooaega koos mänginud Piigi ja Korotkovi 2:0 (21:17, 21:17) võiduga. Kui Korotkovi puhul on selge, et 25-aastane rannavõrkpallur ühendab edaspidi jõud Mart Tiisaarega, siis Urmas Piik ei ole uue paarilise leidmisega aktiivselt veel tegelenud.

Pronksiheitlus pakkus põnevaid pallivahetusi, ent Talistul ja Rantanenil ei õnnestunud Rebelit ja Kaisi murda ning 2:0 (21:13, 22:20) võiduga said Eesti meistrivõistluste pronksmedalid kaela Jaan Rebel ja Kaur Erik Kais.

Vaata kõiki meeste Eesti meistrivõistluste tulemusi.

Naiste hooaja viimane turniir pakkus vaatemängu täie raha eest – esimeses poolfinaalis pusisid 18-aastased Kandimaa ja Jürgenson visalt vastu Eesti esipaarile Hollasele ja Remmelgale, ent tugevam duo – Hollas – Remmelg – liikus 2:0 (21:13, 21:17) võiduga finaali. Esikoha peale jõudsid mängima ka Kuivonen ja Jürgenson, jättes Gulli ja Loormani 2:1 (17:21, 21:14, 15:7) võiduga pronksi peale mängima.

Finaal oli tasavägine algusest lõpuni, sest valitsenud Eesti meistrid Hollas ja Remmelg kallutasid pikaks kiskunud esimese geimi küll endale, ent kaotasid napilt järgmise. Otsustavas kolmandas geimis olid tablool ka numbrid 13:13, ent kaks punkti hiljem oli selge, et Kuivonen ja Jürgenson alistasid Hollase ja Remmelga karjääri jooksul ametlikult esimest korda ning seda Eesti meistrivõistluste finaalis seisuga 2:1 (22:24, 21:18, 15:13).

Ka kolmanda koha kohtumine kujunes üllatuseks, sest sel hooajal esimest korda rannavolle suvetuuril esinelikusse jõudnud Kandimaa ja Jürgenson mängisid koguni 2:0 (21:18, 21:19) üle Gulli ja Loormani. Kandimaale ja Jürgensonile oli Eesti meistrivõistluste pronksi näol tegemist karjääri esimese täiskasvanute rannavolle suvetuuri medaliga.

Vaata kõiki naiste Eesti meistrivõistluste tulemusi.

 

 

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: