Juhend

1. Eesmärk

1.1. Tõsta huvi võrkpalli vastu, noorendada võrkpalliga alustajate ringi ja laiendada võrkpalli kandepinda vabariigi õpilaskonna hulgas.

1.2. Välja selgitada Eesti põhikoolide (ka gümnaasiumite põhikooli osa) ja spordiklubide I vanuseastme  paremad tüdrukute ja poiste võistkonnad püüdmisega ja püüdmiseta minivõrkpallis (edaspidi Mikroliiga). Võistlus toimub kahes liigas (püüdmisega ja püüdmiseta) ning liiga saab iga võistkond omale ise valida. (NB! UUS!)

2. Aeg ja koht
Üleriigiline festival toimub (NB! välistingimustes!) 15. mai 2024 Kohila välisväljakutel.

3. Osalejad
Võistlustest võivad osa võtta põhikoolide, gümnaasiumite, klubide ja spordikoolide tüdrukute ja poiste võistkonnad,  kelle mängijad käivad 1.-3. klassis. Võistkonna minimaalne mängijate arv on 4 ning maksimaalne 7+ õpetaja.

4. Süsteem 

Täpne võistluste süsteem teatatakse peale võistkondade registreerumist. Juhul kui võistlustele registreerub vähe võistkondi on korraldajatel õigus viia turniir läbi absoluutarvestuses, kus üheskoos mängivad nii poiste kui tüdrukute võistkonnad.

Paremuse selgitamine turniiril toimub alljärgnevalt: kahe võistkonna võrdse punktide arvu korral määrab paremuse omavaheline mäng, kolme ja enama võistkonna puhul otsustab paremusjärjestuse suurem võitude arv antud võistkondade omavahelistes kohtumistes, selle võrdsuse korral otsustab omavahelistes kohtumistes saavutatud geimide, nende võrdsuse korral geimipunktide suhe.

5. Registreerimine 

Festivalile registreerimiseks tuleb võistkonna juhendajal/õpetajal teatada osavõtust hiljemalt 06. mai südaööni 2024.  Täiendav info projektijuht Siret Rits e-post – siret.rits@volley.ee

Registreeruda saab SIIN

6. Autasustamine

Mõlema liiga kolme paremat võistkonda autasustatakse diplomite, medalite ja karikaga. Diplomi ja meenega autasustatakse kõiki võistlustel osalejaid.

7. Vaidluste lahendamine 

Võimalikud protestid mängude läbiviimise ja tulemuste kohta lahendab võistluste kohalik kohtunikekogu.

8. Majandamine

Osavõtumaks võistkonna kohta  20.- EUR, mis tasutakse finaalvõistluste korraldajale, kellel on kohustus soovijaile väljastada sularahatšekk. Kõik lähetusega soetud kulud kannavad lähetavad organisatsioonid. Finaalturniiri kohtunike tasu kannab EVF.

9. Üldeeskirjad

Võistluste korraldamise eest vastutab Eesti Võrkpalli Liit. Võistluste toimumiseks on vajalik vähemalt 5 võistkonna osalemine.

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: