Ühtselt tegutsenud meeste koondis alustas EM-valiksarja võidukalt

Ka Eesti meeste koondis pidas oma esimese kohtumise Euroopa meistrivõistluste valiksarjas, võõrustades Kalevi spordihallis 1200 silmapaari ees Iisraeli. Võitjana väljus mängust Eesti meeskond, olles vastasest üle 3:1 (26:24, 25:22, 19:25, 25:18)

Valiksarjas D-alagruppi kuuluv Eesti meeskond võõrustab järgmisena 24. augustil kell 17.00 samuti Kalevi spordihallis Horvaatiat.

Kokku on seitse alagruppi, igaühes kolm meeskonda. EM-finaalturniirile pääsevad kõikide alagruppide võitjad pluss kõikide alagruppide peale viis paremat teise koha saajat.

STATISTIKA: Rünnakul väga ühtlaselt tegutsenud Eesti meeskonna resultatiivseimateks kerkisid võrdselt 15 punktiga Robert Täht (+9) ja Märt Tammearu (+9), 14 punkti (+12) lisas Alex Saaremaa, 13 (+8) Renee Teppan ja 6 (+6) viimases geimis suurepäraselt sekkunud Valentin Kordas. Eesti vastuvõtt oli 54% ja rünnak samuti 54%, blokist saadi 10 (4 blokki pani Saaremaa) ja servilt 3 (14 viga).

Iisraeli resultatiivseim oli 20 punktiga (+13) Mark Rura. Iisraeli vastuvõtt oli 45%, rünnak 50%, blokk saadi Eesti rünnakutele ette 5 korral ja servijoone tagant saadi 2 punkti ja eksiti 12 servil.

Üle pika aja taas koondises heas seisus olev Robert Täht rääkis oma emotsioonidest, kiitis tema asemel mängu sekkunud Valentin Kordast ja vaatas ette Horvaatia mängule.

Robert Tähe intervjuu:

Peatreener Alar Rikberg tunnistas, et 3:1 võit võttis meeskonnal omajagu pingeid maha. Lisaks tuli mängujärgses intervjuus juttu õnnestunud vahetustest ja mängu kvaliteedist.

Alar Rikbergi intervjuu:

Mängu käik: 

Eesti algkoosseis: Robert Viiber, Renee Teppan, Robert Täht, Märt Tammearu, Alex Saaremaa, Andri Aganits, libero Silver Maar.

Saaremaa viis kodumeeskonna avageimis juhtima 4:2, ent edasi mindi punkt-punktis. Geimi keskel haaras Eesti Iisraeli servivea järel 17:15 edu, kuid vastast maha raputada ei õnnestunud ja 17:17 viigiseisult jätkati taas tasavägiselt. Tammearu blokist auti lükatud pall tegi skooriks 21:21 ja ka järgmise punkti tõi Tammearu, sundides vastast mõtlemisajale. Geimpallini jõudsid esimesena iisraellased seisul 24:23, ent seda ei realiseeritud ja Täht tõi seejärel punkti meile ning geimi võitis Eesti Aganitsa rünnak lõpetas geimi seisuga 26:24.

Teine vaatus kulges samuti tasavägiselt. Täht ja Teppan viisid Eesti meeskonna 7:6 juhtima ja Tähe võimas pommlöök tegi vahe kahepunktiliseks (10:8). Aga Iisrael võitles end 13:13 viigini, Teppan ja Täht olid taas need, kes Eestile väikse edu andsid – 15:13, aga õige pea oli taas Iisrael kahega ees (17:15).  Tähe serviäss seadis tabloole 19:19 viigi. Geimi lõpus sekkus mängu Henri Treial, kelle rünnak andis Eestile 23:21 edu. Tammearu tõi meile geimpalli seisul 24:22 ning geimi võitis Eesti 25:22.

Kolmas geim algas paremini Iisraeli jaoks, Ofeck Hazan viis külalised 10:8 ette ja järgmise punkti järel võttis Alar Rikberg mõtlemisaja. Geimi keskel kärises vahe Tähe serviveast juba viiepunktiliseks (15:10) ning õige pea vahetas Renet Vanker Viiberi puhkama. Seda geimi enam päästa ei õnnestunud, lõpptulemuseks jäi 25:19. Geimi lõpus said mänguaega Timo Lõhmus, Valentin Kordas, Treial ja Albert Hurt.

Neljas giem algas taas algkoosseisuga, va sidemängijana Vanker. Saaremaa rünnak andis selles vaatuses väljakuperemeestele 6:3 eduseisu ning Tammearu suurendas seda veel punkti võrra. Aganitsa õnnega pooleks serviäss käristas vahe 11:6-le, ent Iisrael jõudis kahe punkti kaugusele (13:11). Saaremaa asemel sekkus Marx Aru ja Valentin Kordas asendas Tähte. Kordas tegi kohe ka skoori – 14:12, sellele järgnes emotisonaalne pünkt Tammearult. Ja veelkord Kordas – 16:12! Tammearu järjestikused rünnakud tegi seisuks 19:15 ja siit enam tagasi ei vaadatud. Geim lõpp oli Kordase show ja geim kuulus Eestile 25:18.

Eesti meeskonna koosseis mänguks Iisraeliga: 

Sidemängijad: Robert Viiber, Renet Vanker

Diagonaalründajad: Renee Teppan, Timo Ander Lõhmus

Nurgaründajad: Märt Tammearu, Robert Täht, Albert Hurt, Valentin Kordas

Temporündajad: Andri Aganits, Alex Saaremaa, Marx Aru, Henri Treial

Liberod: Silver Maar, Alari Saar

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: