Standard suvetuuri finaaletapil Paide Tariston Cupil triumfeerisid Hollas – Remmelg ja Piik – Korotkov

Reedest pühapäevani Paide tehisjärve ääres toimunud Standard rannavolle suvetuuri finaaletapil Paide Tariston Cupil võidutsesid Heleene Hollas – Liisa Remmelg ja Urmas Piik – Dmitri Korotkov.

Piik ja Korotkov kohtusid suvetuuri viimase etapi finaalis lätlaste Arnis Reliņši ja Kristaps Punculisega, naiste finaalis jäid teiseks leedulannad Irina ja Liubov Zobnina. Pronksid said kaela vendade duo Kaarel ja Kaur Erik Kais ning naiste seas lätlannad Rūta Zīle ja Anete Namiķe, esimesena jäid medalita lätlased Toms Emils Liepa ja Ernests Puškundzis ning Gerli Gull ja Mari Loorman.

Meeste esimeses poolfinaalis Piigi ja Korotkovi ning Liepa ja Puškundzise vahel läks finalisti selgitamiseks tarvis kolme geimi, ent 2:1 (22:20, 14:21, 15:5) võidu võtsid eestlased. Teisest poolfinaalist edenesid kulla peale mängima Reliņš ja Punculis, võites 2:0 (14:21, 20:22) Kaarel ja Kaur Erik Kaisi.

Piik ja Korotkov võtsid pühapäevasest finaalpäevast Paides maksimumi, sest ka finaalis vajati võidu vormistamiseks otsustavat geimi. Kolmandas geimis tegutsesidki eestlased lõplikult kindlamalt, teenides 2:1 (16:21, 21:12, 15:10) võiduga Reliņši ja Punculise üle etapi esikoha. Kolmanda koha kohtumises panid 49- ja 22-aastased vennad Kaarel ja Kaur Erik Kais kogemuse kahepeale maksma – 2:1 (21:17, 15:21, 15:12) võiduga astusid Kaisid Paides pjedestaali kolmandale astmele, jättes tänavuse Tartu Olerex Cupi esimese koha omanikud Liepa ja Puškundzise esikolmikust välja.

Vaata kõiki Paide Tariston Cupi meeste tulemusi.

Pühapäevase finaalpäeva tõmbasid käima naiste poolfinaalid, kus võtsid esmalt mõõtu kaks esinelikusse jõudnud välispaari Zīle ja Namiķe ning Zobninad, 2:0 (21:18, 21:17) võiduga jäid peale leedulannad Zobninad. Teine poolfinaal oli Eesti paaride siseasi, kui Hollas ja Remmelg jätsid 2:0 (21:17, 21:10) võiduga Gulli ja Loormani Läti paariga kolmandat ja neljandat kohta jagama.

Finaalis näitas Eesti esipaar Hollas ja Remmelg Zobninate üle kindlat üleolekut, triumfeerides tulemusega 2:0 (21:17, 21:16). Paraku ei suutnud Gull ja Loorman Tariston Cupi pronksmedaleid Eestisse jätta, kaotades kolmanda koha kohtumise Zīlele ja Namiķesele 0:2 (17:21, 17:21).

Vaata kõiki Paide Tariston Cupi naiste tulemusi.

Standard rannavolle suvetuuri järel panevad kohalikule rannavollesuvele punkti Eesti meistrivõistlused, mis toimuvad 16.-18. augustini Pärnus.

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: