Väsinud Eesti võitles, ent jäi Euroopa Kuldliigas Soomele alla

Eesti meeste koondis läks täna Hispaanias Gijonis toimuval Euroopa Kuldliiga turniiril vastamisi Soomega ja pidi vastu võtma 1:3 (25:23, 21:25, 19:25, 18:25) kaotuse. 

Kui eestlased pidasid eile hilisõhtul pea kolm tundi kestnud mängu Hispaaniaga, siis soomlaste jaoks oli see nädalavahetuse esimene kohtumine ja nii oli neis ka värskust rohkem ning see väljendus igas elemendis. Soome oli suurepärane vastuvõtul ja meie servisurve vilja ei kandnud, mis tegi põhjanaabrite mängu märgatavalt lihtsamaks ja tekitas Eestile kõvasti probleeme.

STATISTIKA: Vastuvõtul oli vastaste protsent 77, meil 67, rünnakuid lahendasid soomlased 49-protsendiliselt, Eesti rünnak oli 42%. Blokis oli 11 vs 6 üle Soome ja servil lõid soomlased 3 ässa ja tegid 15 viga, eestlased lõid 2 ässa ja tegid 15 viga.

Eesti resultatiivseimaks tõusis taas Märt Tammearu, kes panustas täna 22 punkti (+14), 8 punkti lisasid nii Andri Aganits (+8) ja Timo Lõhmus (+5) ning Renee Teppan ja Alex Saaremaa kumbki 6 silma (+2 ja +4).

Eesti on nüüd turniiritabelis kahe võidu ja kahe kaotusega kuuendal kohal, soomlased tõusid meie ette viiendaks. Finaalturniirile pääsemine muutus tänase kaotusega väga keeruliseks, ent mitte võimatuks, sest kõik ei sõltu enam enda esitustest. Järgmisel nädalavahetusel ootavad Rakveres ees mängud Aserbaidžaani ja Luksemburgiga. 

Vaata tabelit ja kõiki tulemusi. 

Eesti algkoosseis: Robert Viiber, Renee Teppan, Märt Tammearu, Karli Allik, Andri Aganits, Alex Saaremaa, libero Silver Maar.

Teppani rünnak seadis avageimi alguses tabloole 4:4 seisu, ent seejärel pääsesid põhjanaabrid 9:6 ette. Uuesti jõuti viigini Saaremaa serviässast – 10:10. Edasi mindi punkt-punktis, kuni Soome 20:18 ette läks ja Alar Rikbergi mõtlemisaega võtma sundis. Tammearu rünnak viigistas seisu 21:21 ja esimesena jõudis geimpallini Eesti – 24:23 ning Tammearu rünnak lõpetas geimi tulemusega 25:23.

Teine vaatus algas sarnaselt esimesele tasavägiselt, Alliku blokist auti rünnaku järel oli seis 10:10, ent õige pea leidsid eestlased end 12:16 kaotusseisust. Timo Lõhmus tuli Teppani asemel mängu, lisaks vahetas Markkus Keel välja Viiberi. Lõhmuse võimas rünnak tõi Eesti geimi lõpus kahe punkti kaugusele (21:19) ja Aganits vähendas vahe minimaalseks – 22:21. Rohkem Eesti aga punkte ei saanud ja geim läks Soomele tulemusega 25:21.

Kolmandas geimis alustasid meie poolel Viiber, Lõhmus, Tammearu, Allik, Saaremaa, Aganits ja Maar. Pikalt servijoone taga püsinud Luka Marttila serviäss andis Soomele 6:3 eduseisu ja kiirelt kärises vahe viiepunktiliseks – 8:3. Keel tuli taas Viiberi asemel mängu. Nikula rünnak tegi seisuks juba 13:7 ja Eesti mäng oli täielikult lagunenud. Geimi keskel asendas Henri Treial Saaremaad. Treiali blokk tõi Eesti 4 punkti kaugusele (20:16), ent enamaks jaksu polnud ja geim läks kindlalt põhjanaabritele, tulemuseks 25:18.

Neljandas alustasid Eestil Keel, Teppan, Tammearu, Lõhmus, Aganits, Treial ja Maar. Lõhmuse rünnak takerdus blokki ja Soome haaras 5:2 edu ning Rikberg võttis mõtlemisaja. Soome sai taas kätte neljapunktilise edu – 10:6, mis kuidagi väheneda ei tahtnud. Viiber ja Keel vahetasid taas. Soome tõi muudkui kaitses pallid üles, meie aga ebaõnnestusime ja 11:16 kaotusseisus kasutas Rikberg taas mõtlemisaega. Severi Savonsalmi serviäss andis Soomele 20:13 edu ning geimi võitsid soomlased 25:18 ning mängu seega 3:1.

Meeskonna koosseis Soome vastu:

Sidemängijad:
Robert Viiber, Markkus Keel

Diagonaalründajad:
Renee Teppan

Nurgaründajad:
Märt Tammearu, Karli Allik, Timo Ander Lõhmus

Temporündajad:
Andri Aganits, Alex Saaremaa, Marx Aru, Henri Treial

Liberod:
Silver Maar, Alari Saar

 

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: