Esmakordselt Euroopa Kuldliigas mängiv rahvusnaiskond kohtub eelmise peatreeneri ja Sloveeniaga

Eesti rahvusnaiskond alustab reedel, 17. mail ajaloolist Euroopa Kuldliiga turniiri, kui kell 18.00 kohtutakse Rakvere Spordihoones Sloveeniaga. Mäng on otsepildis nähtav ka ETV2 vahendusel. 

Pileteid saab soetada Piletitaskust.

Sloveenia koondise peatreeneriks on Alessandro Orefice, kes veel eelmisel suvel juhendas Eesti naiskonda ja tema käe all võideti ka Euroopa Hõbeliiga ning tõusti Kuldliigasse. See teeb reedese kohtumise mitmete mängijate ja ka varem Orefice kõrval abitreeneriks olnud Andres Toobali jaoks eriliseks.

“Usun, et meie mängijatel on Alessandro juhendatava naiskonna vastu minna natukene teistmoodi tunne – kindlasti tahetakse end näidata heast ja võitluslikust küljest. Teame, et nemad on eeldatavad favoriidid ja see lubab meil ehk rohkem riskida. Meil on kindlasti ka selline väike ärapanemise moment sees, kas see õnnestub või mitte, aga annab ikka sellise lisamotivatsiooni,” usub sel aastal Oreficelt peatreeneriohjad võtnud Toobal.

Koosseisu osas tuleb Toobalil sel aastal arvesse võtta ka mitme mängija kooliga seotud teemasid ja nii varieeritakse ka veidi enam. Kerge vigastus on sidemängija Karolina Kibbermannil, mistõttu teda Sloveenia vastu platsil ei näe. “Püüame koondise mängijate grupi hoida võimalikult suure, sest meil on mitmeid, kelle puhul peame arvestama kooli ja eksamitega. Aga erinevates mängudes tahan kõigile mingi mänguaja kindlasti leida,” sõnas juhendaja.

Naiskonna üldseisu osas on peatreener positiivne. “Oleme töömahtudega veidi ettevaatlikud olnud, et kellelegi mitte liigselt koormust panna. Aga üldpilt on trennides hea olnud, nüüd tuleks see mängus realiseerida. Sloveenia pole oma parimas koosseisus, neil on kaks kogenumat mängijat ja ülejäänud nooremad, aga kindlasti on tegu tugeva vastasega. Kuldliiga pole Hõbeliiga, kus meil oli teatud võidukohustus, peame realistid olema, aga selge see, et soovime midagi ka siin välja võidelda. Esimestes mängudes oleme eesmärgiks võtnud koostöö lihvimise, aga meil on ka Sloveenia vastu kindlasti võimalus.”

Sloveenia juhendaja Alessandro Orefice sõnas, et ka tema jaoks on mäng Eesti vastu teistmoodi. “Näen teisel poole võrku oma endisi mängijaid ja kindlasti on see kohtumine mulle teistmoodi. Meelde tulevad erilised emotsioonid eelmisest suvest, me oleme ju koos palju läbi elanud ja ses osas saab olema tore kõiki taas näha,” sõnas juhendaja. “Mängust rääkides, siis mul ei ole küll kasutada kõiki mängijaid, keda oleksin koondises näha soovinud, aga läheme püüdma maksimaalselt head tulemust. Usun, et selles kohtumises on väga oluline see, kes on servil agressiivsem ja edukam,” kommenteeris Orefice homset mängu.

Kuldliiga süsteem on sel aastal uus: 12 osalevat naiskonda konkureerivad ühisel alagrupiturniiril kõik Final Fouri kohtade nimel, iga koondis peab kuus mängu. Nii on oluline iga punkt ja iga geim, sest finaalturniiri pileti nimel tuleb võidelda ka nendega, kellega alagrupiturniiril vastamisi ei minda. Korraldajana on finaalturniiri koht kindel Tšehhil, lisaks pääsevad nelja sekka tabeli kolm paremat naiskonda. Kui Tšehhi jõuab esikolmikusse, pääseb turniirile ka neljandaks jäänud koondis.

Vaata tabelit ja tulemusi. 

Rahvusnaiskonna koosseis: 

Sidemängijad: Melissa Varlõgina, Häli Vahula

Temporündajad: Liis Kiviloo, Johanna Sova, Mirjam Karoliine Kask, Liisbet Pill

Nurgaründajad: Nette Peit, Nora Lember, Silvia Pertens, Kristiine Miilen

Diagonaaründajad: Kertu Laak, Carmel Vares

Liberod: Janelle Leenurm, Marily Lass

Peatreener Andres Toobal, abitreenerid Marko Mett ja Valdis Radionenkov, ÜKE-treener Krete Junson, füsioterapeut Annabel Kutman, arst Mari Arak, mänedžer/statistik Mihkel Sagar. 

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: