Kuivonen ja Jürgenson piirdusid MK-etapil Helsingis ühe kvalifikatsioonimänguga

Rannavolleduo Eva Liisa Kuivonen ja Liisa-Lotta Jürgenson osalesid neljapäeval Soomes Helsingis Future kategooria MK-etapil, aga kaotus kvalifikatsiooni avaringis kustutas Eesti teise paari edasipääsulootused.

Kui Eesti esipaar Heleene Hollas ja Liisa Remmelg pääsesid Helsingi MK-etapil otse põhiturniirile ja alustavad võistlemist reedel, siis Kuivonen ja Jürgenson vajasid alagrupimängudele pääsemiseks esmalt kaht võitu kvalifikatsioonis.

Kuivoneni ja Jürgensoni vastane oli Soome paar Anniina Muukka ja Elina Pirttimäki. Esimeses geimis valdavalt tagaajaja rollis olnud Kuivonen ja Jürgenson suutsid tasavägise geimilõpu enda kasuks keerata, aga samas taktis kulgenud teise geimi võitis kohalik duo. Otsustava kolmanda geimi ja kogu mängu võitsid 2:1 (19:21, 24:22, 15:11) Muukka ja Pirttimäki ning sellega lõppes Kuivoneni ja Jürgensoni MK-etapp.

Kuivonen ja Jürgenson, kes alustasid võistlust eesmärgiga põhiturniirile jõuda, polnud tulemusega sugugi rahul. “Oleksime pidanud võitma, meil oli teises geimis ka matšpall kasutada. Vastased ei eksinud eriti vastuvõtust rünnakute lahendamisega, mis tähendab, et meie serv oli nõrk,” ütles Jürgenson.

Kuivoneni ja Jürgensoni konkurentsist langemine tähendab, et Helsingis jätkavad eestlannadest MK-etappi vaid Hollas ja Remmelg. Tulemusi ja täienevat ajakava näeb siit.

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: