Eesti esipaar alustas MM-i võidukalt. Tiisaar: vastased üllatasid aeglase algusega

Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak alistasid Roomas alanud rannavolle MM-i avamängus Mehhiko paari ning astusid suure sammu alagrupist edasipääsu poole.

Avageim Juan Virgeni ja Miguel Sarabia vastu võideti selgelt 21:12. Teises geimis panid vastased kõvasti juurde, samas meie meestel sigines seal eksimusi. Kaotusseisust 15:19 suudeti siiski välja tulla ja Nõlvaku õnnestunud serviseeria järel juhiti omakorda 20:19. Siis eksis Nõlvak servil, samuti ka järgmisel matšpallil seisul 22:21 ning lõpuks võitsid sitkelt võidelnud mehhiklased geimi 26:24.

Kolmandat geimi suutsid häälekalt kaasa elanud Eesti fännide ees mänginud Tiisaar ja Nõlvak kontrollida algusest peale: 5:2, 6:6, 9:6, 12:8, 14:11. Kohtumise lõpetas Nõlvaku ründelöök. Soosikuteks peetud eestlased olidki võtnud oma, teises C-grupi mängus kinkisid hollandlased Alexander Brouwer ja Robert Meeuwsen marokolastele Mohamed Abicha – Oussama El Azhari vaid 11 ja 9 silma.

Kõige rohkem rõõmu valmistas meestele tõsiasi, et tabelisse kirjutati võit ning mängu keskel suudeti taset tõsta ja mõõnast välja tulla. „Mehhiklased üllatasid esimese geimi algusega, hästi aeglaselt tulid,” rääkis Tiisaar vahetult pärast matši. „Esimeses geimis oli nende vastu väga lihtne, aga võib-olla mitte nii väga meie soorituste tõttu. Kui nad oma mängu mängima hakkasid, siis meil läks natuke aega, et oma mängu kohandada. See oli selle mängu kehv koht – kui vastane tuleb nõrgalt peale, siis peaks täiega üle sõitma, aga natuke jäime selle aeglusega kaasa.”

Tiisaar tunnustas Nõlvakut, kes suutis mängu käigus servil taset kõvasti parandada. „Kusti tõi täitsa uue agressiivsuse platsile, väga head servi lõi seal. See oli väga positiivne, et mängu jooksul suutsime tuua muutuse,” sõnas Tiisaar.

Kohaneda tuli ka väga tugeva tuulega. „Võttis natuke kauem aega kohanemiseks, kui arvasin,” tunnistas Nõlvak. „Tänavu me väga tuulega polegi mänginud, aga muidu Eestis Pärnu rannas on tuulega küll mängitud ja seal olen mina tuulega kiiremini kohanenud.”

Tegu oli mõnes mõttes kõige tähtsama alagrupimänguga, kuna vastamisi läksid grupi teise ja kolmanda asetusega paarid. Kui homme saadakse võit marokolaste üle, siis tagatakse ülisuure tõenäosusega koht play-off’is 32 parema hulgas. Pühapäeval on vaba päev, esmaspäeval katsutakse jõudu maailma tippu kuuluvate hollandlastega.

Tiisaar ja Nõlvak teavad, et ka Mohamed Abicha ja Oussama El Azhari vastu tuleb mängida algusest lõpuni täieliku keskendumisega. „Mingit alahindamist küll ei ole,” lubas Nõlvak.

„Selliste vastaste vastu, keda sa ei tea ja kellest oled paberil nii palju üle, võib päris keeruline see algus olla. Vahel teevad võib-olla mingeid asju, mida sa ei oskagi oodata. Aga kui me oma asju teeme, peaksime võitma,” usub Tiisaar.

Mõlemad mehed kiitsid tribüünile kogunenud fänne ja tegid Eestis ekraani ees olevatele võrkpallisõpradele üleskutse: veel jõuab tulla Rooma – turniir on pikk!

Homne mäng algab Eesti aja järgi kell 12, otsepilti näeb nii Volleyballworld.TV kui Viaplay vahendusel.

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: