Tallinna Ülikool/Kikas tunnistas tasavägises mängus Jelgava paremust

Naiste Balti liiga põhiturniiril on enamus võistkondadel pidamata veel kaks või kolm kohtumist, vaid Jelgava naiskonnal on pidamata neli mängu. Kaheksast veerandfinalistist on selgunud seitse ja paremusjärjestuses võib tulla veel mitmeid muudatusi. 

Tänases ainsas mängus läksid Sõle Spordikeskuses vastamisi Tallinna Ülikool/Kikase ja Jelgava, kes paiknesid enne kohtumist turniiritabelis vastavalt teisel ja neljandal kohal. Põnevusmängus läks võitja selgitamiseks vaja maksimaalset viit geimi, mis andsid 3:2 (25:19, 23:25, 25:23, 16:25, 15:13) võidu Läti naiskonnale. Tallinna Ülikool/Kikasele tõi Raili Hunt 20, 9 bloki- ja 6 servipunktiga säranud Kätriin Põld 18, Elina Lebedeva 13 ja Maren Mõrd 12 punkti. Mängu parimat kasutegurit näidanud Põld jäi 14-ga plussi. Võitjate poole tõusis 20 punktiga resultatiivseimaks Liga Petuhova.

Endiselt on lahtine põhiturniiri võitja saatus – suure tõenäosusega võtab esikoha Leedu naiskond TK Kaunas-VDU, kuid teoreetiline võimalus on veel ka kolmandaks tõusnud Jelgaval. Eesti võistkonnad põhiturniiri esikoha eest enam kaasa ei räägi. Viimase veerandfinaalkoha eest võitlevad Riia Stradina Ülikool/MVS ja Barrus/Võru Võrkpalliklubi.

Laupäeval kell 14 võõrustab neljandal real paiknev Tartu Ülikool/Bigbank neli kohta madalamal asuvat Riia Stradina Ülikool/MVS-i ja tabeli kümnes naiskond Barrus/Võru Võrkpalliklubi kell 17 Riia Võrkpallikool/LU-d. Kell 16 pannakse pall mängu Audentese spordihoones, kus kohtuvad seitsmendal kohal paiknev Audentes SG/Noortekoondis ja Jelgava. Tartus toimuv vastasseis on otseülekandena nähtav SIIN ja Audentese spordihoones toimuv mäng SIIN.

Pühapäeval kell 13 on kodusaalis mängiva Võru esinduse vastaseks Riia Stradina Ülikool/MVS. Kell 16 mängivad punktide eest koduvõistkond TalTech/Tradehouse ja Audentes SG/Noortekoondis (otseülekanne on nähtav SIIN) ning kell 17 Tartu Ülikool/Bigbank ja Riia Võrkpallikool/LU (otseülekanne on leitav SIIN). Võistluspäeva avab Tallinna Ülikool/Kikase ja Jelgava vastasseis, mille avavile antakse Tallinna Ülikooli spordisaalis kell 12.

 

Naiste Balti liiga ajakava ja tulemused on nähtavad SIIN ning turniiritabel SIIN

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: