Cronimet liiga alustab kevadise finaali kordusetendusega: Tartu Bigbank võõrustab Selver x TalTechi

Sel pühapäeval saab avalöögi uus Cronimet liiga hooaeg, kui Tartu Ülikooli spordihoones lähevad vastamisi eelmise hooaja finaalivastased Tartu Bigbank ja Selver x TalTech. 

Mäng algab kell 17.00 ja on otsepildis nähtav nii Delfi kui Inspira vahendusel. Pileteid saab soetada Piletitaskust.

Sel nädalal toimubki vaid üks liigamäng, ülejäänud viis klubi teevad stardi järgmisel nädalavahetusel. Hooajal 2024-2025 osaleb Cronimet liigas seitse meeskonda, neli Eestist ja kolm Lätist – Selver x TalTech, Tartu Bigbank, Võru Barrus VK, Pärnu VK, Robežsardze/Riga, Ezerzeme/Daugavpils Universitāte, Jēkabpilsi Lūši.

Cronimet liiga põhiturniiril mängitakse kolm ringi kodus-võõrsil süsteemis. Põhiturniiri võitja pääseb otse poolfinaali, veerandfinaalides kohtuvad omavahel 2. vs 7.; 3. vs. 6. ja 4.vs. 5. koht. Veerandfinaalid peetakse kahe mänguvõiduni. Poolfinaalides kohtuvad veerandfinaalide võitjad järgnevalt: põhiturniiril võitja vs põhiturniiril madalaima paigutusega võistkond; teises poolfinaalis kohtuvad vastavalt ülejäänud veerandfinaalide võitjad. Poolfinaalid mängitakse kahe mänguvõiduni. Finaal ja 3. koha mäng mängitakse ühepäevase turniirina. Finaalipäev toimub 8. märtsil 2025. aaastal.

Kevadises finaalis alistas Selver x TalTech Tartu Bigbanki tulemusega 3:2. Uue hooaja eel on aga paremat minekut näidanud Bigbanki meeskond, kes krooniti hiljuti Balti Superkarika võitjaks ja on Tallinna klubist jagu saanud ka kodusel hooajaeelsel turniiril.

Bigbanki peatreener Alar Rikberg ütleb aga, et viimane nädal on kulgenud keeruliselt. “Hetkel ei saa ma öelda, et meeskond on omadega seal, kus ma tahaks, et ta oleks. Viimase nädala ettevalmistusele on elu lisanud tugevalt kaikaid kodaratesse ning kõik on läinud üle kivide ja kändude. Sellest hoolimata läheme me täiega võitlusesse,” jätab peatreener õhku salapära.

“Selver on senistes mängudes näidanud, et kui neil asjad sujuvad, on nad hea kvaliteediga ja ühtne meeskond. Nii nagu nad meie hooajaeelsel turniiril soomlaste Raisio vastu mängisid või Hollandi klubi vastu Meistrite liiga avamängus tegutsesid. Samal ajal on neil ärakukkumisi, kus jäädakse liigselt oma liidri Lincoln Williamsi otsa vaatama. Ja kui tema pole suutnud enam vedada, jäädakse hätta. Aga ettevalmistuse pealt on neil nüüd kaks tugevat Meistrite liiga kohtumist all, mida meil pole,” lisab Rikberg.

Selver x TalTech pidas sel kolmapäeval juba teise mängu Meistrite liiga eelringis, kus tuli tunnistada Hollandi meistri Doetinchemi Orion Starsi paremust ja kukuti kuldse geimi kaotusega sarjast aste madalamale. Möödunud nädalal suudeti kodus küll saada 3:0 võit, ent kordusmängus ei saadud kuidagi end käima.

Meeskonna peatreener Andres Toobal loodab, et valus kaotus suudetakse kiirelt unustada.

“Tegime juba täna hommikul trenni ja püüame uuesti rütmi sisse elada. Tartu vastu on meil võimalus uuesti tagasi tulla ja oma mäng üles leida. Meistrite liiga kaotus oli valus, aga käib spordi juurde ja see tuleb nüüd maha raputada ning uutele asjadele keskenduda,” sõnab juhendaja.

“Bigbanki vastu on keeruline valmistuda, sest seal on nii mitmed tasemel mehed, et kui suudame kellegi mängust välja saada, võib pingilt tulla järgmine, kes teeb sama hästi või veel paremini. Ise peame muutuma agressiivsemaks, oleme liiga passiivsed ja emotsioonivabad. Võime taktikaliselt igasugu plaane teha, aga vaja on emotsiooni juurde panna. See on võti ja kindlasti ka väljakutse treenerile,” ütleb Toobal.

Vaata ajakava ja tulemusi. 

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: