Edgar Haavik 70: võrkpalliarmastus ei pea alati seisnema mängimises

30. augustil tähistab 70 aasta juubelit tunnustatud Saaremaa võrkpallitreener ja kohtunik Edgar Haavik.

Pärnust pärit, ent lapsepõlve Tallinnas veetnud Edgar Haavik alustas võrkpallitreeninguid Valentine Mäesalu juhtimisel, hiljem treenisid teda Endel Läte ja Matti Jaanus.

Tallinna Pedagoogilises Ülikoolis õppides tuli ta Tallinna ja Eesti kõrgkoolide meistriks. Võrkpallitreenerina töötas Edgar Haavik aastatel 1977-1984 Tallinnas ning sealt edasi kolis Saaremaale, kus alustas tööd alguses treenerina ja hiljem ka Vanalinna koolis kehalise kasvatuse õpetajana.

Treenerina hindab ta oma õpilastes eelkõige lugupidamist ja pühendumust ning tõdeb, et võrkpalliarmastus ei pea alati mängimises seisnema. “Ma olen alati olnud seisukohal, et kui poisist ei pruugi saada mängijat, siis tulevikus on ta ehk harrastaja ja hinges võib-olla võrkpalli toetaja,” on ta öelnud.

Juubilar on aastast 1999 olnud ülemaailmsete saarte mängude Saaremaa koondmeeskonna treener, kes mitmel korral on juhtinud oma kodusaare võistkonnad kuldmedalitele. Edgar Haavikust rääkides ei saa üle ega ümber legendaarsest kombest, et kui tema treenitav meeskond võidab Saarte mängud, aetakse treeneri ninaalust kaunistavad vuntsid maha. Seda on tehtud päris mitu korda järjest.

Tema käe alt on tulnud mitmeid Eesti koondiseski mänginud võrkpallureid. Ise on ta öelnud, et temast oleks vabalt võinud saada hoopis disainer. “11 aastat käisin Tallinna 46. keskkoolis kunstiklassis, tahtsin tegelikult minna kunstiinstituuti pärast lõpetamist.”

Perest rääkides on juubilar toonitanud, et ta on üks õnnelik inimene ning rõhutanud ka abikaasa Tiiu ja oma nelja lapse rolli selles.

Eesti Võrkpalli Liit soovib juubilarile kogu võrkpallipere nimel jätkuvat õnne, jõudu ja tervist!

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: