Lätis toimuvatel U-18 ja U-16 rannavõrkpalli EEVZA-l jõudsid poolfinaali kolm Eesti paari

13.-15. augustini toimuvad Lätis Cēsises U-18 ja U-16 vanuseklassi Ida-Euroopa meistrivõistlused rannavõrkpallis, kus murdsid Eesti paaridest poolfinaali Marta-Mia Ploomipuu – Hannemai Hanimägi, Armin Kender – Patrik Parijõgi ja Maksim Povjakel – Andri Koitla.

U-18 vanuseklassis osaleb nii noormeeste kui neidude turniiril 15 paari, U-16 vanuses on võistlustules 12 tüdrukute ja 11 poiste võistkonda Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Ukrainast ja Aserbaidžaanist.

Kahe vanuseklassi peale ainsa Eesti naispaarina esimese nelja sekka jõudnud Ploomipuu ja Hanimägi on siiani teinud ideaalse turniiri – alagrupis teeniti vaid 2:0 võitudega esikoht ning jõuti otse veerandfinaali. Ka veerandfinaalis teise asetusega poolataride Amelia Paneki Aleksandra Wolny vastu teeniti 2:0 (21:11, 21:7) võit. Neljapäeval toimuvas poolfinaalis ootab eestlannasid Läti paar Denēva Šauberga Lēpe – Alise Aleksāne, kohtumine algab 9.

Lisaks Ploomipuule ja Hanimägile esindasid U-18 neidude turniiril Eestit ka Sandra Lepp – Brita Männilaan, kes langesid 1:2 kaotusega konkurentsist veerandfinaalis, ning Emma Lust – Kirke Liise Lukas, kelle laeks jäi kaheksandikfinaal.

Vaata kõiki U-18 neidude EEVZA tulemusi.

U-18 noormeeste seas on koha esinelikus taganud Kender ja Parijõgi, kes saavutasid sarnaselt neidudele alagrupis esimese koha ning jätkasid turniiri veerandfinaalis. Kaheksa parema seas mängiti 2:0 (22:20, 21:16) üle leedulased Tomas Poplavskij – Artas Mazuronis, poolfinaalis on eestlaste vastasteks lõunanaabrid Gustavs Druska – Martins Pope ning mäng algab sarnaselt neidudele neljapäeval kell 9.

Noormeeste turniiril jõudsid eestlastest veerandfinaali ka Artur Tšuhnenkov – Daniil Verhogljad, kes jäid seal selgelt alla ukrainlastele Roman Maryninile ja Bohdan Romanyshynile.

Vaata kõiki U-18 noormeeste EEVZA tulemusi.

Neidude U-16 võistlusel oli Eesti paare konkurentsis kolm – Keira Liina Lukas – Karolin Raudla, Marleen Ojasoo – Annabel Päästel ja Rahel Rahuoja – Marta Mäesalu.

Lukas ja Raudla lõpetasid alagrupiturniiri kahe võiduga teisena, Ojasoo ja Päästel teenisid ühe võidu ning Rahuoja ja Mäesalu jäid turniiril võiduta. Lukase ja Raudla võistlus lõppes veerandfinaalis, kus jäädi 0:2 (17:21, 15:21) alla lätlannadele Marija Dārta Jaundžeikarele ja Adrija Suprunovičale.

Vaata kõiki U-16 tüdrukute EEVZA tulemusi.

Noormeestest on Eesti edukaimaks paariks Andri Koitla ja Maksim Povjakel, kes jäid küll alagrupis ühe võidu peale, ent on peale seda suurepäraselt mänginud – veerandfinaalis võeti raske 2:1 (21:13, 18:21, 22:20) võit Läti paari Olivers Pope – Renārs Lasmanise üle. Finaalikoha nimel asutakse neljapäeval kell 10 heitlema teise Läti paariga Ernests Pastars – Mārtiņš Jaundžeikars.

Veerandfinaali jõudsid ka Romek Meius – Kaspar Vares, kelle teekond EEVZA-l lõppes veerandfinaalis. Ka Mattias Meresaar – Kaspar Tamm pääsesid võiduta alagrupist edasi, ent veerandfinaali ei jõutud.

Vaata kõiki U-17 noormeeste EEVZA tulemusi.

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: