Meeste koondis läheb Kuldliigas vastamisi Hispaaniaga: võidab see, kes rohkem tahab ja armutult võitleb

Eesti rahvusmeeskond jätkab Euroopa Kuldliigat täna õhtul Hispaanias Gijonis toimuvas kohtumises Hispaania vastu. Kell 21.00 algavat mängu näeb otsepildis ETV2 vahendusel.

Eestil on tabelis kirjas võit ja kaotus – Põhja-Makedooniast saadi jagu 3:1, ent Tšehhile jäädi 0:3 alla. Tabelis annab see enne nädalavahetuse mänge kaheksanda koha. Ka Hispaanial on üks võit ja üks kaotus, kui 3:0 võideti Luksemburgi ja kaotati 1:3 Portugalile. Laupäeval kell 18.00 kohtub Eesti Soomega.

Viimati kohtusid Eesti ja Hispaania Kuldliigas 2021. aastal ja siis sai Eesti 3:0 ja 3:1 võidu. Samal aastal saadi hispaanlastest kolmel korral ka kontrollmängudes jagu.

Vigastuste ja kooli eksami tõttu on peatreener Alar Rikbergil kasutada 12 mängijat – Robert Täht on hädas põlvevaluga, Tristan Täht tegi gümnaasiumi lõpueksamit ja Valentin Kordas väänas eelmises voorus hüppeliigest.

“Kordast ootab eeldatavasti ees mõnenädalane paus võrkpallist. Robert Tähe põlves on meniskiga probleem, täpset vastust ja ka tulevikku veel ei tea, ootame arsti hinnangut, aga seal ei ole mõistlik praegu riske võtta. Ja Tristan Täht jäi Eestisse matemaatika lõpueksamit tegema,” selgitas peatreener olukorda. Nii on Rikbergil nurgas kasutada Karli Allik, Märt Tammearu ning Timo Lõhmus, keda saab vajadusel ka diagonaalis mängitada.

“Hispaania vastu alustame nurgas ilmselt Karli ja Märdiga ja vaatame, kuidas see mäng jooksma hakkab. Võimalik, et tuleb mingeid vangerdusi koosseisus, seda veel treeneritega arutame ja otsustame. Hispaanial on igal positsioonil taset, nad mängivat kiiret mängu ning neil on väga kvaliteetne sidemängija. Lihtne ei saa meil olema, oodata on ka korralikku servisurvet, õnneks on meil siin suur korralik võrkpallisaal, kus saame vastuvõtul ja ka kaitses mõelda pallide mängus hoidmisele ja päästmisele. Usun, et mõlemalt poolt sõltub täna palju sellest, kuidas ollakse valmis armutuks võitluseks. Kes seda võitu rohkem tahab ja kelle mäng paremini jooksma läheb, seda võib täna õhtul ka edu saata,” lisas peatreener.

Vaata tabelit ja kõiki tulemusi. 

Meeskonna koosseis Hispaania ja Soome vastu:

Sidemängijad:
Robert Viiber, Markkus Keel

Diagonaalründajad:
Renee Teppan

Nurgaründajad:
Märt Tammearu, Karli Allik, Timo Ander Lõhmus

Temporündajad:
Andri Aganits, Alex Saaremaa, Marx Aru, Henri Treial

Liberod:
Silver Maar, Alari Saar

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: