Meeste rannavollekoondis alustas Rahvuste karikat kahe võiduga ja pääses poolfinaali

Eesti meeste rannavollekoondis alustas Rahvuste karika turniiri Hamburgis suurepäraselt, kui turniiri avapäeval saadi esmalt jagu Küprosest ja seejärel tugevast Inglismaast. 

Eestit esindavad meie esiduo Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar ning Urmas Piik ja Dmitri Korotkov.

Esimeseks vastaseks oli Küpros, kellest saadi kindlalt jagu mõlemas kohtumises. Esmalt alistasid Piik ja Korotkov 2:0 (21:11, 21:14) Skordis Constantinose – Savvides Odyssease. Seejärel olid Nõlvak – Tiisaar tulemusega 2:0 (21:6, 21:14) paremad Yiannakkos Konstantinosest – Georgios Chrysostomoust.

Järgmisena mindi vastamisi Inglismaa koondisega. Avamängus mängisid Piik – Korotkov Frederik Bialokozi – Issa Batranega ja said tasavägise mängu järel 2:1 (21:14, 14:21, 19:17) võidu.

Nõlvak – Tiisaar kohtusid seejärel vendade Javier ja Joaquin Belloga ning sellest paarist väljus võidukalt Eesti esiduo. Sarnaselt avamängule lõppes ka see tulemusega 2:1 (19:21, 21:16, 15:5). Nii pääses Eesti meeskond poolfinaali.

Mart Tiisaar ja Urmas Piik võtsid eduka avapäeva kokku. “Küpros oli – nagu eeldasime – üsna lihtne vastasseis, mõlemad mängud me üsna kindlalt võitsime. Teine oli natuke olulisem mäng Inglismaaga. Oluline oli see seetõttu, et kaotuse korral oleksime poolfinaalis läinud vastamisi Saksamaaga. Nüüd tuleb meile tõenäoliselt poolfinaalis vastu Luksemburg või Sloveenia. Meie mäng Dimaga – avageimis õnnestusime päris hästi ja saime hea hooga minema. Olime enda side-out´il päris kindlad ja saime ka bloki-serviga punkte. Teises geimis jäime natuke rongi alla, pigem just servi vastuvõtul jäime natuke pehmeks ja sealt tulenevalt ka side-out oli pehmeke. Tänu selle said nemad mõned head blokipunktid ja hakkasid kaitses ka palle üles tooma,” kirjeldas Urmas Piik mängu Inglismaa teise duo vastu.

“Ja kolmas geim, nagu ikka, paras selline emotsioonide mäng, üles-alla. Läksime alguses ette, siis lasime nad järgi, ja said nad ka matšpalli. Rõõmu teeb see, et suutsime vaimselt päris hästi mängus olla ja kordagi ei olnud tunnet, et peaks kuidagi käega lööma või et anname ära selle. Olime hambad ristis koguaeg küljes ja see tõigi edu,” lisas Piik ja kiiris paarilist. “Dima nagu ikka on välismaal mängides tubli, kuigi ta ise ütles, et ei olnud mängu lõpuni nii head tunnet nagu oleks võinud olla, aga ma ütlesin talle ka, et kui sellise tundega suudame selliseid mänge võita, siis on asjad hästi.”

Mart Tiisaar lisas: “Meil oli väga tore päev! Küprose vastu võtsime kohustusliku võidu ära ja Inglismaa vastu mäng algas suurepäraselt – sellega, et Dima ja Urmas võitsid. Kui ma varem olen Rahvuste karikat vaadanud selle pilguga, et väga vahet pole, kas teine paar võidab või kaotab, et endal on ikka alati võimalus edasi pääseda, siis praegu ma tunnetasin seda olulisust. Et kui teine paar ikkagi võtab oma võidu ära tugeva vastase vastu, siis meil oli mängule peale minnes väga palju rohkem vabadust ja see andis natukene sellist kindlust. Ja mäng sujus päris hästi, üks suurem ärakukkumine oli, aga muidu tahaks öelda, et mida mäng edasi, seda suurema surve alla me suutsime vastased panna ja lõpuks nad päris murdusid. Mis oli mulle üllatus, sest Bellod on sel aastal väga head mängu näidanud. Kui me viimati nendega mängisime, saime 0:2 kaotuse, aga nad on suure sammu edasi teinud ja võit nende vastu oli väga hea saavutus. Ja väga hea, et seda kuldset geimi ei pidanud mängima, sest panime päris palju sinna mängu (energiat) sisse emostionaalselt. Nüüd ootame homset, see oli supertähtis võit turniiril, vahe on kolossaalne, kas mängida poolfinaalis Saksamaa või Sloveenia või Luksemburgi vastu. See paneb meie edu meie endi kätesse ja see on väga äge.”

Eesti kuulub C-alagruppi, kus vastasteks on Saksamaa, Inglismaa, Luksemburg, Sloveenia, Küpros ja Moldova.

Alagruppe on kokku neli ja iga alagrupi võitja pääseb Rahvuste karika finaalturniirile Lätis Jurmalas (15.-16. juunil), mille võitjad tagavad koha Pariisi olümpial.

Vaata tulemusi ja ajakava. 

Riikide omavaheline paremus selgub kahemängulistes minimatšides ja kui seis on pärast kahte mängu viigis, siis saab otsustavaks kuldne geim. Tavalisest suurem on sellel võistlusel ka koondise treeneri roll, sest erinevalt MK-etappidest tohib treener mängu ajal viibida väljaku ääres ning treeneril on õigus muuta koosseise enne igat minimatši ja ka enne kuldset geimi.

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: