Slovakkia alistanud Eesti naiskond pääses Rahvuste karikal poolfinaali, ent kaotas seal kuldses geimis

Eesti naiste rannavõrkpalli koondis jätkas täna Rahvuste karika turniiri Leedus Vilniuses ja pääses poolfinaali. Seal tuli aga Sloveenialt vastu võtta kaotus kuldses geimis. 

Esmalt kohtuti täna hommikul Slovakkiaga ja selle vastassseisu Eesti 2:0 võitis. Esimeses kohtumises näitasid südi võitlust Eva Liisa Kuivonen ja Liisa-Lotta Jürgenson, kes alistasid 2:1 (13:21, 21:13, 15:13) Barbora Tokosova – Kristina Harmanova.

Seejärel tulid platsile esipaarid ja Heleene Hollas – Liisa Remmelg teenisid 2:0 (21:19, 21:17) võidu Slovakkia esiduo Lubica Siposova – Martina Terenova. See võit tagas koha poolfinaalis, kus oli vastaseks Sloveenia.

Sloveenia teise paari vastu pidid Kuivonen ja Jürgenson vastu võtma 1:2 (21:19, 19:21, 10:15) kaotuse Maja Maroltilt ja Živa Javornikult. Hollas – Remmelg said aga esipaaride vastasseisus kirja raske 2:0 (26:24, 21:17) võidu. See tähendas, et finaali pääseja pidi selgitama kuldne geim.

Kuldses geimis tulid Eesti poolelt platsile Hollas – Remmelg ja Kotnik – Lovsin. Kahjuks tuli eestlannadel tunnistada vastaste 15:11 paremust ja nii jäi finaaliuks suletuks.

Koondise peatreener Rivo Vesik ütles, et lootis sisimas finaali jõudmist. “Isiklikult lootsin finaali jõudmist ja ma arvan, et mängijad samamoodi lootsid või arvasid seda. Tase oli nelja esimese võistkonna hulgas väga ühtlane,” sõnas ta.

“Loomulikult on kahju, et seda kuldset geimi ei võitnud, aga natukene jäi meil puudu sellest nahaalsusest jälle. Liisa ja Heleene eimänginud siin väga head turniiri, esimese ega teise päeva mängud ei olnud lähedalegi sellele, mida nad suudavad. Täna need kaks geimi juba olid sinnapoole, aga serv oli ikka puudu, see oli meil terve turniiri vältel kehv ja ei suutnud vastast korralikult suruda,” rääkis juhendaja meie esipaari kohta.

“Eva ja Lotta osas saab öelda, et nemad tegid oma ära, võtsid kohustuslikud võidud ära. Ja tegelikult ju täna oli neil ka võimalus viimases mängus. Nende puhul on kindlasti samm edasi tehtud ja areng on toimunud.”

Eesti naiskond kuulus turniiril A-alagruppi, kus lisaks mängivad Leedu, Sloveenia, Austria, Slovakkia ja Rumeenia.

Kokku on alagruppe neli. Iga alagrupi võitja pääseb Rahvuste karika finaalturniirile (poolfinaali) Lätis Jurmalas (15.-16. juunil), mille võitjad tagavad koha Pariisi olümpiale.

Vaata ajakava ja tulemusi. 

Riikide omavaheline paremus selgub kahemängulistes minimatšides ja kui seis on pärast kahte mängu viigis, siis saab otsustavaks kuldne geim. Tavalisest suurem on sellel võistlusel ka koondise treeneri roll, sest erinevalt MK-etappidest tohib treener mängu ajal viibida väljaku ääres ning treeneril on õigus muuta koosseise enne igat minimatši ja ka enne kuldset geimi.

 

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: