Cronimet liigas tuleb Lõuna-Eesti klubide vastasseis: kas Barrus suudab kolmandal katsel Bigbankist jagu saada?

Sel nädalal toimub Cronimet liigas üks kohtumine, kui vastamisi lähevad Lõuna-Eesti meeskonnad Võru Barrus Võrkpalliklubi ja Tartu Bigbank. Mäng toimub Võrus neljapäeval, 18. jaanuaril algusega kell 19.00 ja on otsepildis nähtav nii Duo 5 kui Postimehe vahendusel. 

Liigatabelis on Võru ja Tartu lähikonkurendid. Liidermeeskond Selver/TalTechil on koos 42 punkti, teisel kohal paikneval Tartu Bigbankil on mäng vähem peetud ja 33 punkti. Kolmas on Daugavpilsi Ülikool/Ezerzeme 20 punktiga, neljas 18 punktiga Võru Barrus Võrkpalliklubi, viies 16 punkti kogunud Pärnu Võrkpalliklubi, kuues, 15 punktiga Gargždai Amber Volley, seitsmes 12 punktiga RTU/Robežsardze/Jurmala ja kaheksas 6 silmaga Jekabpilsi Luši.

Vaata ajakava ja tulemusi. 

Võru ja Tartu on Cronimet liigas kohtunud kahel korral – novembri alguses toimunud mängus jäi 3:0 peale Tartu meeskond ja detsembris tulemusega 3:1 samuti Tartu.

Bigbanki peatreener Alar Rikberg ütleb, et senised omavahelised mängud on neile positiivselt kulgenud mitmel põhjusel. “Oleme kontrolli alla saanud Võru diagonaalründaja Renato (Oliveira). Ja üldises plaanis samuti ise korralikud partiid teinud ning Võru on mänginud alla oma võimete. Selleks kohtumiseks me eriliselt ei valmistu, see on üks põhiturniiri reamäng, samas on sel omajagu kaalu ja tahaksime jälitajate ees oma edumaad säilitada,” rääkis Rikberg.

“Kuigi Daugavpils on toonud mitu uut mängijat, siis jaanuari algus näitas, et nad on ikkagi kehvemad ja oma peamiseks jälitajaks pean siiski Võrut. Ka tundub, et väike puhkus on Võrule pigem hästi mõjunud. Meie oleme rahulikus töömeeleolus, kuuiku trenne pole jaanuaris saanud teha, sest mitu noort oli eemal U20 koondisega ja noortevõistluste tõttu see olukord jaanuaris ka jätkub. Lisaks on meid mõningad haigused kimbutanud. Aga algne plaan oligi jaanuaris keskenduda tehnikatrennidele ja jõusaalile,” lisas juhendaja.

Võru Barruse juhendaja Oliver Lüütsepp tõdeb, et jaanuari esimene pool on kulgenud positiivsete emotsioonidega, ent Tartu vastu edu saavutamiseks peab kõvasti vaeva nägema. “Mina treenerina muidugi usun ja loodan, et suudame neid võita. Viimati polnud see võit justkui väga kaugel, aga alla me ikkagi jäime. Tartu on ikka leidnud uued käigud – kui Martti Juhkami ei tee väga palju, siis tuleb ja teeb Timo Lõhmus, viimases mängus tuli Siim Päid ja pani meile viis blokki.. mingite käikudega pole me hakkama saanud. Nüüd tahaks ükskord neil selja prügiseks teha.”

“Tartu puhul on suur roll nurgaründajatel, kuigi ka diagonaal Andris Širjaokovs on hooaja jooksul paremaks läinud. Aga Juhkami ja Lõhmus on vaja kontrolli alla saada nii servijoone taga kui rünnakul. Ja meil endal sõltub rünnakul palju Renatost, aga ka teiste tugi on oluline. Trennides on olnud hea olek, see grupp on rohkem kokku kasvanud ja saadakse ka paremini aru, mida mina treenerina soovin. Daugavpilsi edukas mäng andis meile ka positiivset emotsiooni ja kindlasti on ka trennide kvaliteet paranenud. Samas see kõik ei taga tulemust, küll aga loob selleks eelduse,” lisas Lüütsepp.

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: