Täna toimus Eesti karikavõistluste loosimine

Neljapäeval loositi Tallinnas 2023. aasta Eesti naiste karikavõistluste ja meeste Aadu Luukase karika tabelid. Nii naiste kui meeste loositulemused lubavad intrigeerivaid vastasseise juba veerandfinaalides.

Naiste karikavõistlustel osaleb sel aastal 10 naiskonda: valitsev karikavõitja TalTech, Viljandi MetallBarrus/Võru VK, Audentese SG/Noortekoondis, Viimsi/Tallinna Ülikool, Rae Spordikool/Viaston, Tartu Ülikool/Bigbank, TBD Pharmatech/Kastre, Pärnu Spordikool ja Dorpat/Tartu vald/TKSK.

Eelmise aasta finalistid TalTech ja Viljandi Metall loositi tabeli erinevatele pooltele, ülejäänud kaheksa naiskonda said asetuse fortuunaks olnud Kert Toobali abiga. Loosi tahtel on võimalus, et üle-eelmise aasta karikavõitja TÜ/Bigbank ja valitsev karikaomanik TalTech kohtuvad juba veerandfinaalis, selleks peavad tartlannad küll esmalt eelringis alistama Pärnu Spordikooli. Alumisel tabelipoolel on ka teine intrigeeriv vastasseis kui kaks eelmisel aastal poolfinaali jõudnud naiskonda – Audentese SG/NK ja Rae SK/Viaston kohtuvad omavahel.

2023 Eesti naiste karikavõistluste tabel

Meeste Aadu Luukase karikavõistlustel osalevad 9 meeskonda: valitsev karikavõitja Bigbank Tartu, Selver/TalTech, Pärnu VK, Barrus Võru VKIMSport/Türi, Tallinna Ülikool, Põltsamaa VK, Eesti Maaülikool/Structura, Advokaadibüroo Premium/Rae vald.

Eelmise aasta finalistid Bigbank Tartu ja Selver TalTech loositi tabeli erinevatele pooltele koos koduväljaku eelisega, samamoodi said paigutuse erinevatele tabelipooltele teised kaks Eesti meistriliiga klubi Pärnu VK ja Barrus Võru VK. Ülejäänud viiest meeskonnast kolm loositi otse veerandfinaalidesse, kaks klubi peavad alustama eelringist. Juhul kui loosi tulemusel eelringi sattunud EMÜ/Structura, mida juhendab sel aastal koondisekarjääri lõpetanud Rait Rikberg, suudab alistada IMSport/Türi meeskonna, siis ootab veerandfinaalis teda ees Alar Rikbergi juhendatav Bigbank Tartu. Nii et potensiaalne Rikberg vs. Rikberg on õhus, aga Türi meestel on võimalik sellele perekondlikule kokkusaamisele käsi ette panna.

2023 Aadu Luukase karika tabel

Nii naiste kui meeste karikas mängitakse kõigis paarides kuni finaalini 2-mängulised seeriad. Teine mäng toimub tabelis allpool paigutatud võistkonna kodusaalis. Vajadusel mängitakse “kuldne geim”.

Karikavõistluste ajakava:

  • Eelringide tulemused selguvad  hiljemalt 15.oktoobriks
  • Veerandfinaalide tulemused selguvad hiljemalt 19. novembriks
  • Poolfinaalide tulemused selguvad hiljemalt 10.detsembriks
  • Naiste ja meeste finaalid mängitakse 16.detsembril Pärnus.
Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: