Rahvusnaiskond alustas Hõbeliigat veenva võiduga Läti üle

Täna algas Eesti rahvusnaiskonna jaoks Euroopa Hõbeliiga, kui Tartu Ülikooli spordihoones kohtuti Lätiga ja saadi 3:1 (20:25, 25:21, 25:16, 25:21) võit. 

Eesti naiskonna peatreener Alessandro Orefice ütles, et jääb tulemusega rahule, ent mängupilt vajab veel omajagu parandamist. “Võiduga jään rahule, ent mängupildiga pigem mitte. Rabedast algusest saan aru, sest see oli suve esimene kohtumine ja saalis oli palju pealtvaatajaid ning selles osas oli oodata, et see algus võib selliselt minna. Aga taas olid mängijad tublid ja tulid sellest auga välja,” sõnas juhendaja.

“Aga me ootame ikka, et vastane ise eksiks, ma soovin, et oleksime veel agressiivsemad. Ütlesin, et nad ka naudiksid mängimist, kolmapäeval on juba uus ja tugevam vastane ja uus mäng ning seal on meil võimalus asju parandada.”

STATISTIKA: Kertu Laak oli 23 punktiga (+16) Eesti resultatiivseim, 14 punkti (+8) lisas Kristiine Miilen ja 11 punkti kanti nii Liis Kullerkannu kui Silvia Pertensi arvele. Eesti vastuvõtt oli 37%, rünnak 44%, servil löödi 7 ässa ja eksiti 9 pallingul, blokist saadi 12 punkti (Kullerkannult 5 ja Eliise Hollas 4).

Läti parimana tõi Paula Nikola Neciporuka 17 silma (+14) punkti. Lätlannade vastuvõtt oli 35% ja rünnak 41%, blokist saadi 5 ja servilt 9 punkti.

Mängu käik:

Eesti algkoosseis: Karolina Kibbermann, Kertu Laak, Silvia Pertens, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, libero Merilin Paalo.

Mängu algus oli kodunaiskonna jaoks ebalev ja nii jäädi 4:8 kaotusseisu. Läti liidri Paula Nikola Neciporuka serviäss käristas vahe juba 7:13-le, Paalo asemele tuli Kadri Kangro. Eesti võitles end Hollase blokipunktist 15:17 seisuni, ent enamaks jaksu polnud. Geim läks Lätile tulemusega 25:20. Laak tõi Eestile avageimis 6 punkti, hädas oldi vastuvõtuga, mis oli vaid 26%.

Teise geimi alguses saadi kohe hästi minema. Miileni rünnakud andsid 5:0 edu, Pertens tegi seisuks 11:4 ja geimi keskel olid eestlannad Kibbermanni kavala punkti järel peal 14:6. See vaatus kulges Eesti naiskonna dikteerimisel, geimi lõpus olid blokipunktide järel tablool numbrid 20:11. Lõpus suutsid lõunanaabrid end kolme punkti kaugusele mängida (24:21), ent ei enamat – geim Eestile 25:21. Ka selles vaatuses tõi Laak 6 punkti, sama palju kanti Miileni arvele. Vastuvõtt paranes 45%-le, rünnak oli 57%.

Kolmas geim kulges samuti kodunaiskonna jaoks edukalt, Pertensi edukas rünnak andis Eestile 14:9 edu, millele järgnes Laagi serviäss. Otsustavatele hetkedele mindi vastu 21:13 eduseisus, kui eestlannad olid võitnud mängu seni pikima pallivahetuse. Geimi lõpus sai Pertens puhkust ja Nora Lember pääses platsile. Geimi võitis Eesti 25:16. Laak panustas meie parimana 5 punkti, vastuvõtt oli koguni 62% ja rünnak 52%.

Neljas vaatus algas tasavägiselt, Kullerkannu blokk andis Eestile 8:6 edu ning geimi keskpaigas saadi Hollase ässa järel kätte 15:11 eduseis. Läti servivea järel oli Eesti koondis peal 21:17, ent geimi lõpus tulid lõunanaabrid veel kahe punkti kaugusele (22:20), sellele järgnes time-out. Geimi võitis ikkagi Eesti, tulemuseks 25:21. Mängu võitis seega Eesti 3:1.

Juba järgmisel kolmapäeval, 31. mail peab Eesti Tartus teise alagrupimängu Austriaga.

Ajakava ja tulemused.

Rahvusnaiskonna koosseis Läti vastu:
Sidemängijad: Karolina Kibbermann, Melissa Varlõgina
Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann
Nurgaründajad: Nette Peit, Kristiine Miilen, Silvia Pertens, Nora Lember
Temporündajad: Kätriin Põld, Liis Kullerkann, Eliise Hollas
Liberod: Kadri Kangro, Janelle Leenurm, Merilin Paalo

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: