Rahvusnaiskond kohtub EM-valikmängus Sloveeniaga: peatreener tahab suve lõpetada hea emotsiooniga

Eesti naiste koondis peab selle aasta viimase mängu Euroopa meistrivõistluste valiksarjas võõrsil Sloveenia vastu. Kohtumine Ljubljanas toimub neljapäeval, 29. augustil kell 20.00 ja on otsepildis nähtav ETV2 vahendusel. 

C-alagruppi kuuluv Eesti naiskond sai esimeses valiksarja kohtumises kodus kirja 1:3 (23:25, 18:25, 25:18, 21:25) kaotuse Iisraeli vastu. Iisraeli ja Sloveenia omavaheline mäng lõppes Sloveenia 3:0 (25:19, 25:13, 25:15) võiduga.

Vaata tabeliseisu ja kõiki tulemusi.

2025. aastal mängitakse Sloveenia ja Iisraeliga uuesti. Kokku on seitse alagruppi, igaühes kolm naiskonda. EM-finaalturniirile pääsevad kõikide alagruppide võitjad pluss kõikide alagruppide peale viis paremat teise koha saajat.

Peatreener Andres Toobal tahab viimases kohtumises näha võitluslikkust ja mängu nautimist. Vastane on võrreldes Euroopa Kuldliiga turniiriga tugevamaks muutunud, sest lisandunud on mitmed kogenumad mängijad. “Seal peaks olema algkoosseisus neli uut mängijat, see on sisuliselt teine võistkond. Ja nad on ikka tugevamaks muutunud, mitte noorenduskuuri teinud. Meie peame kindlasti väga hea emotsiooniga sellele kohtumisele vastu minema ja püüdma neid võimalikult palju surve alla panna. Rasket tööd oleme palju teinud ja nüüd oleks aeg selle vilju ka maitsta,” sõnas Toobal.

Eesti naiskonnas on käimas põlvkondade vahetus, juba Iisraeli vastu teenisid korralikult mänguaega nooremad, kapten Liis Kiviloo jaoks jääb Sloveenia kohtumine rahvusnaiskonnas viimaseks. “Järgmisteks aastateks on meil veel kõvasti tööd teha, välisliigadest kodumaalne naasnud või karjääri lõpetevate mängijate rolli peavad noored üle võtma. Eks meil on sellega seoses ka teatud kasvuraskused olnud, aga see on protsessi osa. See on naiskonna viimane mäng sel suvel ja kapteni jaoks päris viimane, tahaks seega positiivse punkti panna ja näha, et platsil olles tuntakse sellest ka rõõmu. Lihtne see muidugi pole, sest vastane on tugev, aga tahaks julgelt mängima minna ja Alessandro (Sloveenia peatreener Alessandro Orefice juhendas varasemalt Eestit-toim) näol on mängijatel ka lisamotivatsioon olemas,” lisas peatreener.

Eesti naiskonna koosseis mängus Sloveeniaga:

Sidemängijad: Karolina Kibbermann, Häli Vahula

Temporündajad: Liis Kiviloo, Mirjam Karoliine Kask, Liisbet Pill

Nurgaründajad: Nette Peit, Nora Lember, Kristiine Miilen, Silvia Pertens

Diagonaaründajad: Kertu Laak, Carmel Vares, Kadi Kullerkann

Liberod: Janelle Leenurm, Marily Lass

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: