In memoriam Andres Taimla

3. jaanuaril lahkus teenekas võrkpallientusiast, Riigikogu liige ning pikaaegne Paide linnavolikogu liige ja volikogu esimees Andres Taimla.

1947. aastal Kuressaares sündinud ja keskkooli ajal võrkpallitreeningutega liitunud Andres Taimla alustas töömeheteed 1969. aastal pärast Tallinna pedagoogilise Instituudi lõpetamist Järvamaal, Paide 1. keskkoolis õpetajana.

Aastatel 1975–1981 töötas ta Paide laste ja noorte spordikooli direktori, seejärel kuus aastat Paide rajooni spordikomitee esimehena. Samal ajal juhendas ta ka noorte võrkpalligruppe. Ta oli üle kümne aasta Järvamaa Võrkpalliklubi president ja 90ndate esimeses pooles kuulus Eesti Võrkpalliföderatsiooni presiidiumi.

Samuti on ta tegutsenud Eesti Maleliidu presidendina, EOK ja Eesti Spordinõukogu liikmena, ning olnud Riigikogu liige. Tema panus spordijuhina tehtud töö nii paljude Paide spordirajatiste kui ka spordielu aktiviseerimisele kaasa aitamisel on hindamatu.

Aastatel 1987–1993 oli Taimla Paide rajooni haridusosakonna juhataja ja aastatel 1993–1995 Järva maavalitsuses abimaavanem. Enne pensionile jäämist töötas ta kümme aastat AS Tallinna Lennujaama regionaalsete lennujaamade direktorina.

Andres Taimla on pikalt juhtinud Paide linnavolikogu. 2016. aastal autasustati teda Paide linna vapimärgiga. Andres Taimla oli üks Paide–Türi rahvajooksu mõtte algajataid ja elluviijaid.

Eesti Võrkpalli Liit mälestab Andres Taimlat ja avaldab kaastunnet lahkunu lähedastele.

Eesti võrkpalli toetavad:
Peatoetaja: